Facultatea de Drept a USM este în topul victoriilor în domeniul sportului de performanță. Onorabil și merituos se prezintă această facultate prin oamenii care se dedică sportului. Vadim Beregoi este studentul USM-ist care a demonstrat excelență, poziționându-se pe locul întâi la lupte libere U23, în cadrul Campionatului Republicii Moldova, 2021. În interviul ce urmează vă invităm să-l cunoaștem mai aproape.

Olesea Moiseev: Vadim, sunteți student la Facultatea de Drept și un sportiv de succes. Unui USM-ist, așa precum sunteți dumneavoastră, îi stă bine. Care sunt impresiile dvs. despre viața studențească de la USM?

Vadim Beregoi: Viața studențească la USM este productivă și foarte interesantă. Sunt convins că am făcut alegerea potrivită, când am decis să învăț la USM. Simt o satisfacție enormă în ambele ipostaze: în pielea de sportiv și a unui USM-ist de succes. Îmbinându-le pe ambele, mă simt împlinit, mă simt eu însumi. Efortul depus zilnic se răsplătește prin rezultatele frumoase la studii și în sport. Astfel, pe zi ce trece, realizez că merg pe drumul cel bun; susțin modul sănătos de viață și îmi construiesc o carieră de succes.

O.M.: Excelați la studii și aveți rezultate impunătoare la sport. Care au fost cele mai fericite momente din activitatea studențească și din cariera sportivă a dumneavoastră?

V.B.: Din cauza regimului de carantină impus în țara noastră, nu m-am bucurat de primul an de studenție în cadrul universității. Însă, în cariera mea de sportiv, am avut multe momente memorabile. De fiecare dată când urcam pe podium, realizam câtă satisfacție simt, depunând tot efortul posibil și imposibil. Menționez că, indiferent de orice, voi merge până la capăt, pentru a ajunge acolo, unde mi-am dorit dintotdeauna. Studiez sârguincios și cu mare interes. Vreau să acumulez cât mai multe cunoștințe pentru a fi un profesionist al domeniului.

O.M.: Ați urcat pe prima treaptă a competiţiilor naționale, la individual, proba de lupte libere, organizată în cadrul Campionatului Republicii Moldova la lupte libere U23. Câte medalii aveți în palmares?

V.B.: Practicând sportul, în palmares dețin foarte multe medalii, acumulate pe parcursul mai multor ani. Însă, nu mă opresc aici, abia e începutul, voi ajunge acolo, sus, indiferent de circumstanțele în care mă voi afla. Simt dorința și puterea de a excela. Mă dedic sportului și profesiei alese. Îmi construiesc viitorul temeinic, cu pasiune, acasă, în Republica Moldova.

O.M.: Relatați-ne despre tensiunea şi emoţiile resimţite în timpul unui campionat. Cum reuşiți să faceți faţă trăirilor interioare? Sau încrederea în forțele proprii prevalează asupra emoțiilor?

V.B.: Nu cred că există vreun sportiv care să nu se confrunte cu emoții în timpul unui campionat. Totuși, le depășesc. Efortul și pregătirea mea zilnică acoperă orice emoție din acele momente. Ridic capul sus, merg înainte, avându-l pe Dumnezeu alături mereu. Orice lucru când este îndeplinit cu dragoste, cu încredere, cu bucurie se finalizează cu rezultate bune, ceea ce îți oferă motivația și curajul să continui și să obții noi și noi succese.

O.M.: Cum considerați că ați ajuns la performanţă? Dincolo de muncă şi perseverenţă, credeți în talent? În familia dumneavoastră se practică sportul?

V.B.: Am ajuns aici unde sunt, doar datorită perseverenței și efortului depus zilnic în cadrul antrenamentelor. Talentul meu nu depășește limita unui om, iar în familia mea nu se practică sportul. A fost decizia mea de a merge pe acest drum, depășind toate greutățile întâlnite până acum și bucurându-mă de rezultatele obținute. Bineînțeles, nu se termină totul aici. Continui antrenamentele, studiile sub îndrumarea celor mai profesioniști profesori pe care am avut onoarea să-i cunosc. Le spun un mare mulțumesc pentru efortul depus cu dăruire!

O.M.: Activitatea intensă pe care o realizați cu dedicație la studiu și cercetare, antrenamentele, competiţiile și alte activități sportive vă caracterizează. Cum reușiți să vă bucurați de tinerețe?

V.B.: Chiar dacă nu prea am timp liber, fiind mereu încărcat cu o sumedenie de sarcini, găsesc câteva clipe de răgaz pentru a le petrece cu prietenii mei, care mă susțin în tot ceea ce fac. Prietenia se bazează pe încredere reciprocă, pe susținere și înțelegere. Bucuriile împărtățite sunt trăite mai profund.

O.M.: Cum v-a influențat pe dumneavoastră situația pandemică? V-a afectat activitatea sportivă?

V.B.: Datorită regimului de carantină impus în toată țara, am avut mai mult timp pentru antrenamentele zilnice. Desigur, acord din timpul meu și universității. Studiile sunt la fel o prioritate pentru mine. Mă implic la maximum ca să reușesc să-mi formez competențele profesionale și să-mi construiesc temeinic cariera juridică.

O.M.: Care sunt planurile dumneavostră pentru viitor?

V.B.: În viitor vreau să am o carieră de succes, pentru a avea un venit decent, pentru a mă întreține în cariera mea de sportiv. Orice performanță are nevoie de investiții.

O.M.: Ce mesaj aveți pentru tineretul studios din țara noastră ?

V.B.: Mesajul meu pentru tineretul de astăzi este ca să-și organizeze timpul în așa mod, încât să reușească tot ce își planifică. Ducând un mod sănătos de viață, să progreseze și din punct de vedere educațional. Educația și sportul sunt domeniile care te mențin mereu în formă, te disciplinează și îți organizează favorabil ziua. Or, înțelepciunea populară spune: „O minte sănătoasă, într-un corp sănătos”.

Olesea Moiseev: Vă mulțumim pentru acest interviu interesant. Sperăm că îndemnul dumneavoastră va încuraja tinerii să facă sport, să prețuiască sănătatea și să ofere mai multă atenție modului sănătos de viață. Înțelepciunea, sănătatea, talentul sunt dăruite oamenilor pentru a face lumea mai frumoasă, pentru a ne bucura de lucruri mărețe și a ne inspira spre noi realizări! Succese și mult noroc!

Interviul a fost realizat de Olesea Moiseev, specialist în cadrul Serviciului Imagine și Relații Publice al USM.

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved