„Bursa Președintelui o datorez profesorilor, cadrelor didactice de la USM care m-au ajutat să devin profesionist”, afirmă Petru Jelehovschi. Despre succesul său, dar și despre planurile pentru viitor aflăm din interviul ce urmează.

Reporter: Ce înseamnă pentru dvs. Bursa Președintelui Republicii Moldova?

Petru Jelehovschi: Bursa Președintelui reprezintă o apreciere înaltă a efortului, a străduinței și perseverenței depuse în perioada anilor de studii. Îmi exprim profunda recunoștință față de cadrele didactice care au contribuit la formarea și dezvoltarea mea ca tânăr profesionist. Or, interesul pentru cunoaștere, susținerea și sprijinul permanent al profesorilor mi-au facilitat succesul. De astă dată, unul extrem de merituos – Bursa Președintelui!

Reporter: Ce v-a determinat să faceți studiile la specialitatea „Tehnologii informaționale”?

Petru Jelehovschi: Pasiunea pentru fizică, matematică, informatică m-a condus spre alegerea unei specialități din domeniul științelor exacte. Or, specialitatea „Tehnologii informaționale” din cadrul Facultății de Fizică și Inginerie a USM este exact ceea ce mi-am dorit, este motivul pentru care sunt mereu în euforia cercetării, studierii și cunoașterii.

Reporter: Care au fost punctele tari ale dosarului dvs?

Petru Jelehovschi: Activitățile curriculare din cadrul facultății mereu au stat la baza implicării mele. Totodată, eram integrat într-o multitudine de acțiuni, inițiative și programe extracurriculare. Participările la proiectele academice, inclusiv și activitățile de voluntariat au fost luate în considerație.

Reporter: Cât de accesibilă este Bursa Președintelui pentru studenţi?

Petru Jelehovschi: Oricare student care a depus efort constant în perioada anilor de studii poate participa la concursul de obținere a Bursei Președintelui. Dovezile că meritați bursa sunt notele excelente, diplomele, certificatele de participare și cele de atestare a cunoștințelor.

Reporter: Ce trebuie să cunoască un student care aspiră la astfel de burse de merit?

Petru Jelehovschi: Fiecare student trebuie să se documenteze despre eligibilitatea de participare la concurs, să cunoască regulamentul și cerințele necesare ce trebuie respectate pentru a depune dosarul de participare. Flexibilitatea, respectarea termenilor și condițiilor sunt foarte importante.

Reporter: Ați demonstrat că sunteți unul dintre studenții cei mai buni printre concurenții competitivi ai concursului. Cum ați reușit?

Petru Jelehovschi: Cred că unul dintre factorii importanți este perseverența și capacitatea care mă menține ferm convins în abilitățile, cunoștințele și dorința de a învinge chiar și după un eșec.

Reporter: Ce perspective vă oferă Bursa Președintelui în activitatea dvs.?

Petru Jelehovschi: Cred că, în primul rând, este o notă bună în CV-ul personal, iar asta deja e cheia spre mai multe uși.

Reporter: Ați mai participat la alte concursuri? Ce succese ați obținut?

Petru Jelehovschi: Succesul meu este că sunt student la USM. Fiind la anul III de studii am reușit să mă angajez, pe specialitate, la o companie prestigioasă din domeniu.

Reporter: După absolvirea studiilor de licență, care sunt planurile pe viitor?

Petru Jelehovschi: Pe viitor vreau să absolv cu succes studiile de licență și să ma dezvolt pe plan profesional.

Reporter: Ce mesaj aveți pentru studenții din Republica Moldova?

Petru Jelehovschi: Pe studenții din Republica Moldova îi îndemn să se implice mai activ în activitățile extracurriculare și să nu ezite să participe la concursuri și proiecte. Este șansa de a deveni învingător și de a obține noi performanțe.

Interviul a fost  realizat de Olesea Moiseev, specialist în cadrul Serviciului Imagine și Relații Publice al USM

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved