Studenții de la USM sunt ingenioși, creativi, implicați și activi. Beatrice Roadedeal, studentă la anul III, la specialitatea ,,Business și administrare’’ este parte a echipei USM-iștilor care aspiră spre noi culmi ale cunoașterii. Sentimentele ce o copleșesc le-a relatat în interviul ce urmează.

Reporter: Ce semnifică pentru dvs. Bursa Republicii ?

Beatrice Roadedeal: Bursa Republicii reprezintă o oportunitate care îmi permite să identific capacitatea mea de a realiza tot ceea ce mi-am propus: să-mi demonstrez că prin muncă pot atinge cele mai înalte culmi.

Reporter: Faceți studiile la specialitatea „Business și administrare”. Cum ați ales această profesie?

Beatrice Roadedeal: În primul rând, sunt de părere că această specialitate oferă prilejul de a te aprofunda în lumea afacerilor, de a întelege, pas cu pas, care sunt etapele de parcurgere pentru înființarea unei companii de succes. Iată de ce am considerat că specialitatea  ,,Business și administrare’’ este cea mai potrivită. De asemenea, important este și faptul că mereu am avut un interes sporit pentru aspectele legate de conducere, de identificare a abilităților necesare unui lider, demn de respect, care știe cum să-și motiveze echipa, astfel încât împreună să obțină rezultate remarcabile.

Reporter: Care au fost punctele forte ale dosarului dvs.?

Beatrice Roadedeal: Participările active în cadrul activităților extracurriculare, în special, la conferințele științifice și prima mea publicație a articolului cu titlul ,,Tehnici moderne de perfecționare a resurselor umane’’ au fost cele care mi-au garantat succesul. De asemenea, rezultatele obținute pe parcursul celor doi ani de muncă asiduă au contribuit la plasarea mea pe un loc de frunte.

Reporter: Cât de accesibilă este Bursa Republicii pentru studenţi?

Beatrice Roadedeal: Pentru fiecare student rezultatele obținute și apreciate reprezintă un imbold care îi garantează succesul în viitor. În opinia mea, Bursa Republicii poate fi obținută de toți studenții perseverenți, care-și cunosc prioritățile și ale căror obiective sunt bine determinate. În rezultat, succesul este unul asigurat.

Reporter: Care este îndemnul dvs. pentru studenții care aspiră la burse de merit?

Beatrice Roadedeal: Un student care aspiră la asemenea burse trebuie să-și valorifice propriile aspirații, să-și dorească cu ardoare să devină unul dintre cei mai buni și să parcurgă un traseu individual spre propria performanță.

Reporter: Cum ați reușit să convingeți juriul că sunteți una dintre cei mai buni studenți?

Beatrice Roadedeal: Rețeta succesului este una individuală. Pentru mine, efortul depus constant este pilonul de bază în obținerea succesului.

Reporter: Bursa Republicii este o onoare, dar și o responsabilitate. Cum vă influențează activitatea dvs. ?

Beatrice Roadedeal: Bursa Republicii este cea care mă determină să investesc mai mult în dezvoltarea mea multilaterală, să-mi identific noi capacități și să performez vizibil.

Reporter: Ați mai participat la alte concursuri? Ce succese ați mai obținut ?

Beatrice Roadedeal: Cu părere de rău, nu am avut ocazia de a participa la alte concursuri de acest gen. Însă, cred că oportunitățile majore abia urmează să se ivească, oferindu-mi posibilitatea de a începe o carieră de succes.

Reporter: Care sunt planurile dvs. pe viitor, după absolvirea studiilor de licență?

Beatrice Roadedeal: Ca și orice student perseverent, după absolvirea studiilor de licență, îmi doresc continuarea acestora, astfel încât să devin un profesionist în domeniul ales. De asemenea, planific să aplic în practică cunoștințele și abilitățile acumulate pe parcursul celor trei ani de licență.

Reporter: Care este mesajul dvs. adresat studenților din Republica Moldova?

Beatrice Roadedeal: Dragi studenți! Viitori studenți! Anii de studenție sunt pilonul formării voastre profesionale, sunt cei care pun o amprentă pe viața voastră, sunt anii în care se consolidează valorile voastre morale, simțul responsabilității, precum și se pune temelia succesului în viitor. Fiți voi înșivă, aspirați către perfecțiune și cuceriți înălțimi! De asemenea, nu uitați de faptul că noi suntem viitorul Republicii Moldova: credeți în forțele proprii, valorificați-vă potențialul prin deschiderea spre cunoaștere și inovare!

Interviu realizat de Olesea Moiseev, specialist în cadrul Serviciului Imagine și Relații Publice al USM

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved