Reporter: Ce înseamnă pentru dvs. Bursa Guvernului?

Cristian Bolduma: Bursa Guvernului este dovada performanței pe care am obținut-o pe parcursul celor doi ani de studii la Facultatea de Științe Economice.

Reporter: Ce v-a determinat să faceți studiile la specialitatea „Finanțe și bănci”?

Cristian Bolduma: În primul rând, dragostea față de domeniul economiei. Specialitatea „Finanțe și bănci” este deosebit de importantă pentru bunăstarea și prosperitatea unei țări. Sunt convins că profesorii de la USM îmi vor asigura un ghidaj excelent în profesiunea pe care o studiez.

Reporter: Care au fost punctele majore ale dosarului dvs.?

Cristian Bolduma: Particip activ la viața studențească: sunt membru al Consiliului studențesc, Șef de grupă, activez în domeniul în care îmi fac studiile și nu în ultimul rând, media generală de studii foarte bună.

Reporter: Cât de accesibilă este Bursa Guvernului pentru studenţi?

Cristian Bolduma: Bursa Guvernului poate fi ușor accesibilă doar pentru studenții care depun efort susținut pentru dezvoltarea personală.

Reporter: Ce trebuie să cunoască un student care aspiră la astfel de burse de merit?

Cristian Bolduma: Să fie perseverent în studiu și cât mai activ în viața studențească.

Reporter: Ați demonstrat că sunteți unul dintre studenții cei mai buni printre concurenții competitivi ai concursului. Cum ați reușit ?

Cristian Bolduma: CV-ul este cartea mea de vizită. Pe parcursul anilor de studii am participat la diverse întruniri. Am demonstrat implicarea mea prin prezentarea certificatelor și diplomelor la diverse activități extracurriculare, formări etc. Efortul depus în cei doi ani de studii nu a fost în zadar și a adus roadele dorite.

Reporter: Ce perspective vă oferă Bursa Guvernului în activitatea dvs. ?

Cristian Bolduma: Bursa Guvernului îmi oferă un ajutor financiar pe care doresc să-l investesc în formarea mea profesională. Cunoștințele profesionale necesită perfecționare continuă, instruire permanentă și o bună organizare a timpului extracurricular.

Reporter: Ați mai participat la alte concursuri ? Ce succese ați mai obținut ?

Cristian Bolduma: În anul 2019 am participat la un curs, format din trei seminare, cu tema: „70 ani de la fondarea Consiliului Europei”, organizat de Institutul European de Studii Politice din Moldova. Am învins și am fost selectat pentru a participa la Forumul democrației la Strasbourg, ediția 2019, reprezentând cu onoare Republica Moldova, împreună cu alți colegi de ai mei.

Reporter: După absolvirea studiilor de licență, care sunt planurile pe viitor?

Cristian Bolduma: Doresc să-mi continui studiile la masterat. Un profesionist înseamnă cunoștințe vaste în domeniu, ceea ce vreau să dezvolt și să aplic prin angajarea în sfera practică.

Reporter: Ce mesaj aveți pentru studenții din Republica Moldova?

Cristian Bolduma: Și în Republica Moldova se fac studii de calitate, doar trebuie să vă descoperiți vocația și să depuneți multă muncă. Astfel veți putea obține ceea ce vă doriți

Interivu realizat de Olesea Moiseev, speciaist la Serviciul Imagine și Relații Publice al USM.

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved