Studiind la specialitatea „Business și administrare”, ciclul I, anul III este convins că a făcut cea mai reușită alegere din viața sa – Facultatea de Științe Economice a USM. Metodele moderne de a face studii pun accent pe lucrul în grup, pe colaborare și comunicare permanentă. Studenții și profesorii  muncesc în echipă, îndeplinind cu succes toate sarcinile.

Reporter: Ce înseamnă pentru dvs. Bursa Guvernului?

Cristian Bivol: Pentru mine Bursa Guvernului este o dovadă a faptului că eforturile depuse la studii, dar și la diverse activități extracurriculare sunt apreciate. De aceea,  Bursa Guvernului îmi oferă șansa de a investi în cunoștințele mele.

Reporter: Ce v-a determinat să faceți studiile la specialitatea „Business și administrare”?

Cristian Bivol: Analizând specialitățile din Republica Moldova, am înțeles că orice domeniu este important. Te poți realiza, dacă știi ce îți dorești cu adevărat și să faci ceea ce poți. Implicarea permanentă în diverse activități de voluntariat, dragostea de a  lucra în echipă, m-a determinat să aleg specialitatea „Business și administrare” a Facultății de Științe Economice. Or, studiile îmi oferă posibilitatea de a învăța în continuare despre administrarea unei afaceri unde activul principal este echipa pe care o conduci. Experiența inedită a profesorilor, implicați și în lumea afacerilor, oferă studenților cunoștințe temeinice, suplimentate cu exemple din sfera practică, apreciate și salutate de studenți.

Reporter:Care au fost punctele majore ale dosarului dvs.?

Cristian Bivol: Probabil, dosarul meu a fost apreciat datorită implicării la diverse conferințe științifice, activități și evenimente organizate de Facultatea Științe Economice, Consiliul Studenților Economiști, întruniri organizate de Autoguvernarea Studenților Universității de Stat din Moldova, cât și de administrația universității. Bineînțeles, că și media notelor pe anii de studii a jucat un rol important pentru a câștiga concursul.

Reporter: Cât de accesibilă este Bursa Guvernului pentru studenţi?

Cristian Bivol: Bursa Guvernului este accesibilă pentru studenți, însă concurența este foarte mare. Numărul de burse este limitat. Ar fi bine ca numărul de burse să fie extins, pentru ca mai mulți studenți să beneficieze de ea.

Reporter: Ce trebuie să cunoască un student care aspiră la astfel de burse de merit?

Cristian Bivol: Asemenea burse sunt o remunerare simbolică pentru studenți. Nu trebuie să înveți bine și să acumuleze note mari doar de dragul bursei, dar să studiezi conștiincios, să fii activ la diferite activități și să faci cu plăcere ceea ce faci, fiind un exemplu pentru alți studenți. Restul – vine de la sine.

Reporter: Ați demonstrat că sunteți unul dintre studenții cei mai buni printre concurenții competitivi ai concursului. Cum ați reușit ?

Cristian Bivol: Consider că fiecare beneficiar al Bursei Guvernului este cel mai bun în felul său. Probabil frica de a nu a greși și perseverența pe care o cultivi a avut un rol important în activitatea mea.

Reporter: Ce perspective vă oferă Bursa Guvernului în activitatea dvs.?

Cristian Bivol: Bursa Guvernului este un instrument care mă ajută să mă dezvolt și să creez lucruri frumoase. Este o remunerare care poate fi investită în ceea ce îmi place să fac, de exemplu, să urmez niște cursuri din domeniul meu de specializare.

Reporter: Ați mai participat la alte concursuri? Ce succese ați mai obținut?

Cristian Bivol: Particip pentru prima dată la asemenea concurs, însă motivația mea nu se termină aici.

Reporter: După absolvirea studiilor de licență, care sunt planurile dvs. pe viitor?

Cristian Bivol: Cu siguranță îmi voi continua studiile la master. Totodată voi aplica abilitățile pe care le-am dobândit în anii de licență în activități și proiecte de perspectivă.

Reporter: Ce mesaj aveți pentru studenții din Republica Moldova?

Cristian Bivol: Mesajul meu pentru studenți este să lupte pentru scopurile și obiectivele lor, să nu le fie frică de eșecuri, să nu repete aceleași greșeli. Implicați-vă cât mai mult în activități, dezvoltați ceea ce aveți, extindeți orice oportunități. Viitorul este în mâinile fiecăruia dintre noi!

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved