„Niciodată să nu spui niciodată! Când apar oportunități de dezvoltare le încerci pe toate”, afirmă cu mândrie Ramina Verstiuc. Fiind studentă la anul III își dorește să absolve licența cu brio și să ajungă o persoană împlinită moral, fizic și emoțional. Tinde să-și deschidă propria afacere în domeniul turismului. Astfel, să contribuie la dezvoltarea economiei țării.

Olesea Moiseev: Ce înseamnă pentru Dvs. Bursa Guvernului?

Ramina Verstiuc: Bursa Guvernului înseamnă o oportunitate ce încurajează studenții. Pentru a deveni posesoarea acestui titlu trebuie să muncești mult. Orice implicare reprezintă o experiență și o dezvoltare a propriei personalități.

O.M.: Ce v-a determinat să faceți studiile la specialitatea „Servicii hoteliere, turism și agreement”?

R.V.: Am ales să fac studiile la specialitatea „Servicii hoteliere, turism și agreement” deoarece este interesantă, captivantă, dinamică și niciodată nu te lasă să te plictisești. Înainte de admitere, am avut posibilitatea să activez în domeniu la o întreprindere hotelieră. Atunci, am înțeles că mă regăsesc în acest mediu și că doresc să evoluez profesional.

O.M.: Cum credeți care au fost punctele forte ale dosarului Dvs.?

R.V.: Punctele forte ale dosarului au fost implicarea activă în activitatea extracurriculară. Participarea la conferințele științifice, work-shopuri, cât și publicarea articolului cu titlul „Modalități de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică” . De asemenea, munca asiduă, an de an, ce a fost reflectată în situația academică.

O.M.: Cât de accesibilă este Bursa Guvernului pentru studenţi?

R.V.: În opinia mea, Bursa Guvernului este accesibilă. Vreau să menționez că nu este  imposibil, însă, dimpotrivă, ceva real care te încurajează. Îți dă puteri și te inspiră spre noi realizări. Toți studenții perseverenți au posibilitatea să o obțină. Această bursă este pentru cei care își iubesc domeniul și își doresc să obțină cât mai multe cunoștințe pentru al dezvolta.

O.M.: Ce trebuie să cunoască un student care aspiră la astfel de burse?

R.V.: Fiecare student este unic în felul său. Niciodată nu trebuie să renunțe la oportunități din cauza fricii de a eșua sau de a fi respins.  Mereu  trebuie să se conducă de un singur gând: „Eu voi reuși!” Obstacolele sunt lecții, dar nu piedici. De aceea, ne implicăm cu drag în orice demers.

O.M.: Ce perspective Vă oferă Bursa Guvernului în activitatea Dvs?

R.V.: Bursa Guvernului îmi oferă posibilitatea să investesc în dezvoltarea mea personală și profesională, să devin un adevărat profesionist în domeniul ales, precum și să aplic cunoștințele pentru a le valorifica. Domeniul turismului este dinamic și necesită actualizare permanentă pentru a răspunde cerințelor timpului.

O.M.:  Ați mai participat la alte concursuri? Ce succese ați mai obținut?

R.V.: Doresc să fiu activă, să particip la concursuri, să cunosc lucruri noi și oameni instruiți. În curând, va fi publicat un articol în limba engleză într-o revistă internațională, cu titlul: „Current trends in price policy and methods of payment in the hospitality industry”. Sper să aibă impact și să pot disemina practicile domeniului.

O.M.: După absolvirea studiilor de licență, care sunt planurile pe viitor?

R.V.: Atingerea tuturor obiectivelor și obținerea experienței profesionale. Și, nu în ultimul rând, fiecare zi să o trăiesc la maxim! Viața este o binecuvântare de la Dumnezeu. Trebuie să fim mai buni, mai utili și mai activi în a schimba lucrurile.

O.M.:  Ce mesaj aveți pentru studenții din Republica Moldova?

R.V.: Dragi studenți! Vă îndemn să participați la orice eveniment, conferință, work-shop propus în cadrul universității. Să vă regăsiți în domeniul ales, încât, în timpul studiilor, și după absolvire, să doriți să activați în profesiunea aleasă. Urmați-vă specialitatea pentru a contribui la prosperarea țării.

Olesea Moiseev: Mulțumim pentru protitudine, dar și pentru interviu interesant. Faceți studii la o specialitate în continuă dinamică și sunteți în ultimul an de studii, licență. Pregătirea specialiştilor pentru industria turismului și serviciilor hoteliere este un domeniu solicitat, care are nevoie de actualizare și modernizare continuă. Dumneavoastră, tinerii specialiști, sunteți privilegiați: energie la maxim, flexibilitate și acomodare rapidă în orice situație, plus, posedați cunoştinţe și abilităţi la nivelul cerinţelor actuale absolut necesare unui profesionist. Vă îndemnăm să promovați cu fidelitate valorile culturale ale neamului nostru, precum și să contribuiți la valorificarea domeniului și la dezvoltarea Republicii Moldova.

Interviul a fost realizat de Olesea Moiseev, specialist în cadrul Secției Comunicare, relații publice și ghidare în carieră a USM.

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved