Deschisă spre schimbare, curioasă și sensibilă, Carina Țurcanu este studenta de la specialitatea „Business și administrare”, mereu în acțiune. Aspiră la o viață profesională fructuoasă și este convinsă că sârguința, precum și insistența îi vor asigura succesul.

Olesea Moiseev: Ce înseamnă pentru dumneavoastră Bursa Republicii?

Carina Țurcanu: Bursa Republicii reprezintă o confirmare că eforturile mele sunt apreciate și susținute. Este o mândrie, onoare și o motivație de a merge înainte și de a cuceri noi culmi.

O.M.: Ce v-a determinat să faceți studiile la specialitatea „Business și administrare”?

C.Ț.: Interesul pentru viața afacerilor și sfera managementului sunt cele care m-au influențat să aleg și să studiez cu perseverență la specialitatea „Business și administrare”. Universitatea de Stat din Moldova oferă numeroase oportunități de studii și cercetare în domeniul economiei.

O.M.: Care au fost punctele majore ale dosarului dvs.?

C.Ț.: Pe lângă reușitele academice pe care le-am obținut în anii de studii, participările active în cadrul activităților extracurriculare, diverse conferințe naționale și internaționale, mese rotunde etc., consider eu că reprezintă punctele majore ale dosarului meu.

O.M.: Cât de accesibilă este Bursa Republicii pentru studenţi?

C.Ț.: Bursa Republicii este accesibilă tuturor. Depunerea dosarului este facilă. Studenții care demonstrează o reușită academică bună și o viață extracurriculară activă, obțin un succes garantat.

O.M.: Ce trebuie să cunoască un student care aspiră la astfel de burse considerabile?

C.Ț.: Succesul nu vine de la sine, e nevoie de multă muncă. Atunci când depui efort, multă sârguință și un strop de afecțiune în ceea ce faci, la final, cu siguranță, ești răsplătit.

O.M.: Ce perspective vă oferă Bursa Republicii în activitatea dvs.?

C.Ț.: Obținerea Bursei Republicii completează la superlativ activitatea mea ca și studentă. Totodată, este un avantaj pentru curriculum vitae, pentru continuarea studiilor la ciclul II sau pentru o eventuală angajare în câmpul muncii.

O.M.: Ați mai participat la alte concursuri? Ce succese ați mai obținut?

C.Ț.: În cadrul studiilor, anterioare celor superioare, am fost răsplătită cu bursa de onoare a Colegiului de Medicină din Chișinău, pentru perseverență, implicare și reușite academice remarcabile.

O.M.: După absolvirea studiilor de licență, care sunt planurile pe viitor?

C.Ț.: Îmi doresc mult să-mi încep o carieră de succes în sfera afacerilor. Concomitent, voi continua studiile la ciclul II, master, la Facultatea de Științe Economice a Universității de Stat din Moldova.

O.M.: Care este mesajul dumneavoastră adresat studenților din Republica Moldova?

C.Ț.: Curajul, implicarea, perseverența și dorința de a cunoaște sunt componentele succesului, iar pentru atingerea acestuia este nevoie de făcut ceea ce trebuie, ca mai apoi să puteți face ceea ce vă doriți.

Olesea Moiseev: Carina, vă mulțumim pentru participare la interviu și vă felicităm cu obținerea Bursei Republicii! Deschiderea pentru cunoaștere și interesul pentru valorificarea cunoștințelor vă caracterizează frumos. Diversificarea domeniilor de studiu oferă noi perspective și extind oportunitățile de angajare în câmpul muncii. Vă dorim succese la studii și noi orizonturi de afirmare!

Interviul a fost realizat de Olesea Moiseev, specialist în cadrul Secției Comunicare, relații publice și ghidare în carieră a USM.

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved