Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor ȘAROV și prorectorul Sergiu CORLAT au avut astăzi, 20 mai, o întrevedere cu rectorul Universității din Leipzig, dr. Eva Ines OBERGFELL, șeful Departamentului Relații Internaționale, dr. Svend POLLER și directorul Moldova Institut Leipzig, prof. Klaus BOCHMANN, doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova.

Subiectele discuțiilor au vizat perspectivele dezvoltării relațiilor de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din Leipzig, Germania.

În context, participanții la întrevedere au vorbit despre colaborarea în domeniul dezvoltării curriculare, efectuarea unui schimb de bune practici în vederea dezvoltării resurselor digitale, implementarea proiectelor comune de cercetare și oferirea accesului pentru studenții și angajații Universității de Stat din Moldova la resursele digitale ale Bibliotecii Universității din Leipzig.

Profesorul Klaus Bochmann a prezentat rezultatele activităților realizate în cadrul proiectelor desfășurate de Moldova Institut Leipzig, în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova, precum și perspectivele lansării a noi proiecte internaționale.

Rectorul USM, Igor ȘAROV a mulțumit reprezentanților Universității din Leipzig pentru susținerea acordată Universității de Stat din Moldova de-a lungul timpului, care s-a materialiat în proiecte frumoase pentru comunitatea educațională din Republica Moldova.

Menționăm că, conducerea USM întreprinde în perioada 16-20 mai o vizită de lucru la Universitatea din Leipzig, Germania în cadrul programului Erasmus+ Training Staff Mobility, finanțat de Uniunea Europeană.

Published vineri, 20 mai 2022

Anunțuri și Comunicate

POPUP

...

Universitatea de Stat din Moldova – gazda Simpozionului științifico-practic internațional NATO SPS ATC.G5816 ,,Monitorizarea și Protecția Infrastructurii Critice cu ajutorul Sistemelor fără Pilot”

În perioada 31 mai – 4 iunie Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Universitatea Sannio din Benevento (Italia), Universitatea din Žilina (Slovacia) și Universitatea ...

Universitatea de Stat din Moldova a participat la Forumul Formărilor și Angajabilității francofone

Reprezentanții Filierei francofone a Facultății de Drept și a celor două departamente de profil ale Facultății de Litere: Departamentul de Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată și ...

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved