Rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor ȘAROV și prorectorul, Sergiu CORLAT întreprind în perioada 16-20 mai o vizită de lucru la Universitatea din Leipzig, Germania în cadrul programului Erasmus+ Training Staff Mobility, finanțat de Uniunea Europeană.

Rectorul USM, Igor ȘAROV a avut o întrevedere cu directorul Institutului-Leibniz pentru studiul istoriei şi culturii în Europa Centrală şi de Est (GWZO), Maren  RÖGER.

Subiectele discuției au vizat oportunitățile privind dezvoltarea cercetătorilor și doctoranzilor de la USM și cooperarea dintre Universitatea de Stat din Moldova și Institutul-Leibniz pentru studiul istoriei şi culturii în Europa Centrală şi de Est.

Directorul GWZO, Maren RÖGER a propus organizarea mobilităților de cercetare și schimb de experiență pentru cadre didactice de la USM.

Rectorul USM, Igor ȘAROV a subliniat importanța consolidării parteneriatului dintre USM și GWZO în vederea realizării unui schimb de practici între instituții.

Menționăm că GWZO a fost înființat la 30 octombrie 1995. În anul 2017 a fost schimbată denumirea în Institutul Leibniz, dar  abrevierea GWZO a fost păstrată ca marcă înregistrată. GWZO este afiliat din 2003 la Universitatea din Leipzig.

Published joi, 19 mai 2022

Anunțuri și Comunicate

POPUP

...

Universitatea de Stat din Moldova – gazda Simpozionului științifico-practic internațional NATO SPS ATC.G5816 ,,Monitorizarea și Protecția Infrastructurii Critice cu ajutorul Sistemelor fără Pilot”

În perioada 31 mai – 4 iunie Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Universitatea Sannio din Benevento (Italia), Universitatea din Žilina (Slovacia) și Universitatea ...

Universitatea de Stat din Moldova a participat la Forumul Formărilor și Angajabilității francofone

Reprezentanții Filierei francofone a Facultății de Drept și a celor două departamente de profil ale Facultății de Litere: Departamentul de Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată și ...

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved