Universitatea de Stat din Moldova a organizat, la 12 și 13 mai a.c., lucrările Simpozionului Științific Internațional PASIANISMUL ȘI EPOCA SA (300 de ani de la nașterea Sfântului Paisie Velicikovschi).

La eveniment au participat: rectorul USM, Igor Șarov, decanul Facultății de Istorie și Filosofie, Sergiu Matveev, Episcopul Sorocii, Vicar al Mitropoliei Moldovei, Ioan Moșneguțu, preotul Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, USM, Octavian Moșin, directorul Centrului de Studii Interdisciplinare ,,Silviu Dragomir” Chișinău-Oradea, Universitatea de Stat din Moldova, Ion Eremia, prof. univ., dr. hab., Emil Dragnev, conf. univ., dr., Igor Cereteu, conf. univ., dr. hab., Institutul de Istorie al Ministerului Educației și Cercetării, cadre didactice și studenți.

În cadrul evenimentului au fost prezentate comunicări dedicate operei Sfântului Paisie Velicikovschi, atât de actuală și în prezent. Lucrările au scos în evidență calitățile personalității Sfântului și au subliniat tezaurul istoric lăsat științei și bisericii.

Participanții au vizitat Muzeul de Istorie a orașului Chișinău și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Published vineri, 13 mai 2022

Anunțuri și Comunicate

POPUP

...

Universitatea de Stat din Moldova – gazda Simpozionului științifico-practic internațional NATO SPS ATC.G5816 ,,Monitorizarea și Protecția Infrastructurii Critice cu ajutorul Sistemelor fără Pilot”

În perioada 31 mai – 4 iunie Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Universitatea Sannio din Benevento (Italia), Universitatea din Žilina (Slovacia) și Universitatea ...

Universitatea de Stat din Moldova a participat la Forumul Formărilor și Angajabilității francofone

Reprezentanții Filierei francofone a Facultății de Drept și a celor două departamente de profil ale Facultății de Litere: Departamentul de Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată și ...

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved