În contextul celebrării Zilelor Europei, Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, Departamentul Relații Internaționale, Centrul de Studii Europene, Euroclubul USM, Centrul de Informare UE și Biblioteca Centrală Universitară au organizat, la 12 mai a.c., o lecție publică, la care a fost vernisată și o expoziție de carte.

Lecția publică „Înțelegerea Acordului de Asociere (AA) și Zonei De Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC). Relațiile comerciale dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova” a fost susținută de către Aurica BUTNARI, Manager de Proiect, Delegația UE în Republica Moldova și de către Vasile PLĂMĂDEALĂ, Consilier pe probleme de comerț al Delegației UE în țara noastră.

În cadrul evenimentului a fost lansat Euro Clubul USM și celebrați 10 ani de la crearea Centrului de Studii Europene de la USM.

De asemenea, au fost premiați cu diplome și cadouri participanții etapei finale a Concursului de eseuri europene cu genericul „Uniunea Europeană, Republica Moldova și eu”, la care au participat studenți de la Facultățile Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, Drept, Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Activitatea a avut loc cu suportul Tinerilor Ambasadori Europeni și EU NEIGHBOURS east.

Published vineri, 13 mai 2022

Anunțuri și Comunicate

POPUP

...

Universitatea de Stat din Moldova – gazda Simpozionului științifico-practic internațional NATO SPS ATC.G5816 ,,Monitorizarea și Protecția Infrastructurii Critice cu ajutorul Sistemelor fără Pilot”

În perioada 31 mai – 4 iunie Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Universitatea Sannio din Benevento (Italia), Universitatea din Žilina (Slovacia) și Universitatea ...

Universitatea de Stat din Moldova a participat la Forumul Formărilor și Angajabilității francofone

Reprezentanții Filierei francofone a Facultății de Drept și a celor două departamente de profil ale Facultății de Litere: Departamentul de Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată și ...

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved