Anual la 15 mai, este marcată Ziua Internațională a Familiei. În acest sens, astăzi, 12 mai, Centrul MEDIACOR a Universității de Stat din Moldova a găzduit Conferința științifico-practică „Perspectivele de dezvoltare a familiei în contextul urbanizării”. Scopul conferinței a fost de a reitera importanța instituției familiei și necesitatea abordării multidimensionale a acesteia, inclusiv din perspectivă socială și educațională, în vederea asigurării stării de bine a membrilor familiilor, în special în contextul pandemiei COVID-19.

La eveniment au participat: rectorul USM, Igor ȘAROV, secretarul de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Felicia BECHTOLDT, cadre didactice și studenți.

Subiectele abordate în cadrul discuțiilor au vizat: rolul digitalizării în vederea reconcilierii vieții de familie cu cea profesională a femeilor din țara noastră, urbanizarea din perspectivă feministă și oportunitățile de parteneriate în coeziunea familiei prin prevenirea VBG/VF.

De asemenea, în cadrul conferinței au fost prezentate rezultatele Studiului Generații și Gen.

Sărbătorirea Zilei Internaționale a Familiei în 2022 are drept obiectiv creșterea gradului de conștientizare cu referire la importanța politicilor urbane durabile și prietenoase familiei.

În Republica Moldova, începând cu anul 2010, Ziua Familiei este consemnată ca sărbătoare la nivel național pe data de 15 mai.

Published joi, 12 mai 2022

Anunțuri și Comunicate

POPUP

...

Universitatea de Stat din Moldova – gazda Simpozionului științifico-practic internațional NATO SPS ATC.G5816 ,,Monitorizarea și Protecția Infrastructurii Critice cu ajutorul Sistemelor fără Pilot”

În perioada 31 mai – 4 iunie Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Universitatea Sannio din Benevento (Italia), Universitatea din Žilina (Slovacia) și Universitatea ...

Universitatea de Stat din Moldova a participat la Forumul Formărilor și Angajabilității francofone

Reprezentanții Filierei francofone a Facultății de Drept și a celor două departamente de profil ale Facultății de Litere: Departamentul de Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată și ...

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved