Patru studenți ai Facultății de Drept a USM, participă, în perioada 10 -14 mai, la prestigioasa competiție „Charles-Rouseau”, ediția 2022, găzduită de Universitatea din Bretania de Vest.

Evenimentul este organizat de Laboratorul de Cercetare în Drept Lab-LEX și Departamentele Drept, Economie, Management și AES, în parteneriat cu Rețeaua de Drept Francofon internaţional și reunește academicieni, diplomați și practicieni de pe toate continentele.

Alături de studenții celor aproape o sută de instituții de învățământ superior din 35 de țări, înscrise în concurs, studenții USM se confruntă în jurul unui caz fictiv, pregătit și analizat; apoi pledează în faţa specialiştilor de talie, în drept internaţional.

Cazul fictiv al ediției 2022 a fost co-scris de către profesorii-cercetători în legea UBO, Thomas Leclerc (AMURE), Valère Ndior (Lab-LEX) și Aude Gery, cercetător la Centrul de Excelență Geode (Paris 8).

Anul acesta, cazul se concentrează pe probleme legate de atacuri cibernetice, operațiuni informaționale prin rețelele sociale, opriri de internet și interferență electorală.

Echipa Moldovei, care participă online, este reprezentată de către studenții de la Filiera Francofonă, Facultatea de Drept, USM:

  1. Stoica Dumitru, student anul II;
  2. Vatavu Tudor, student anul II;
  3. Bucicovschi Cristian, student anul II;
  4. Doina Alexeev, studentă anul IV.

Profesori coordonatori:

  1. Aurel Băieșu, dr. hab. în drept, prof. univ.; Departamentul Drept Internațional și European, Facultatea de Drept a USM;
  2. Nicolae Coșleț, lector univ.; Departamentul Drept Internațional și European, Facultatea de Drept a USM.

Le urăm succes studenților și profesorilor USM!

Published miercuri, 11 mai 2022

Anunțuri și Comunicate

POPUP

...

Universitatea de Stat din Moldova – gazda Simpozionului științifico-practic internațional NATO SPS ATC.G5816 ,,Monitorizarea și Protecția Infrastructurii Critice cu ajutorul Sistemelor fără Pilot”

În perioada 31 mai – 4 iunie Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Universitatea Sannio din Benevento (Italia), Universitatea din Žilina (Slovacia) și Universitatea ...

Universitatea de Stat din Moldova a participat la Forumul Formărilor și Angajabilității francofone

Reprezentanții Filierei francofone a Facultății de Drept și a celor două departamente de profil ale Facultății de Litere: Departamentul de Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată și ...

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved