Departamentul de Filosofie și Antropologie a Facultății de Istorie și Filosofie, USM a organizat la 5 mai a.c., a avut loc cea de a VI-a ediție a „Lecturilor Filosofice Studențești”.

A devenit deja o tradiție ca în fiecare primăvară, Departamentul Filosofie și Antropologie să invite studenții facultăților și specialităților universitare, interesați și pasionați de filosofie, să-și prezinte propriile reflecții, sub formă de analize și interpretări, în jurul marelor teme și opere filosofice.

Studenții participanți au abordat, în comunicările lor, lucrări de referință ale istoriei gândirii, teme majore ale filosofiei și au propus interpretări filosofice ale operelor literare.

Printre lucrările analizate au fost: „Metamorfoza” de Fr. Kafka, „Geniul pustiului” de M. Eminescu, Conflictul dintre bindividual și idivid în filosofia lui Albert Camus, Destinul filosofului în lucrarea lui Marin Preda „Cel mai iubit dintre pămînteni” etc.

Și de această dată, „Lecturile Filosofice Studențești” au reușit să creeze un spațiu propice manifestării intereselor studenților față de operele filosofice și a încercăriicapacităților și deprinderilor personale de lectură și interpretare a textelor filosofice.

Published vineri, 6 mai 2022

Anunțuri și Comunicate

POPUP

...

Universitatea de Stat din Moldova – gazda Simpozionului științifico-practic internațional NATO SPS ATC.G5816 ,,Monitorizarea și Protecția Infrastructurii Critice cu ajutorul Sistemelor fără Pilot”

În perioada 31 mai – 4 iunie Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Universitatea Sannio din Benevento (Italia), Universitatea din Žilina (Slovacia) și Universitatea ...

Universitatea de Stat din Moldova a participat la Forumul Formărilor și Angajabilității francofone

Reprezentanții Filierei francofone a Facultății de Drept și a celor două departamente de profil ale Facultății de Litere: Departamentul de Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată și ...

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved