La data de 3 iunie curent, în fața blocului principal al Universității de Stat din Moldova, în prezența Prorectorilor și a Decanilor Facultăților USM, a avut loc înmânarea unui lot de ajutor umanitar din partea Asociației Studenților Vietnamezi, materializat sub forma a 3000 de măști pentru protecție respiratorie, 2000 de soluții dezinfectante și 1000 de pachete cu bomboane pentru degajarea căilor respiratorii.

Asociația a fost reprezentată de către Dna Osmochescu Nadejda, care a transmis în atenția întregii comunități academice, mesajul președintelui acesteia, absolventul anului 1980 – Quang Ngoc Bui: ,, Distanța uriașă dintre Vietnam și Republica Moldova nu poate împiedica existența sentimentului de grijă și nici amintirile legate de Alma Mater. Absolvenții vietnamezi ai Universității de Stat din Moldova vin cu un cadou modest în adresa comunității academice a acesteia în legătură cu situația pandemică generată de virusul COVID-19, acest gest reprezentând materializarea dragostei noastre, a recunoștinței și respectului față de iubiții profesori ai USM.”

Prorectorul pentru activitatea didactică, dr. hab., prof. univ. Otilia Dandara, a ținut să aprecieze acest gest de sprijin pentru corpul profesoral al Universității de Stat din Moldova, care astăzi este de neprețuit: ,, Această pandemie ne-a învățat multe lecții, pe care trebuie să le însușim, dar cel mai important ne-a demonstrat puterea și valoarea prieteniei dintre oameni și țări. Sincere mulțumiri pentru contribuția adusă de către Asociația Studenților Vietnamezi, care s-au format profesional la Universitatea de Stat din Moldova. Admirăm implicarea membrilor Asociației la organizarea mai multor evenimente din cadrul USM, inclusiv prin participarea la acestea.”

 În acest context, întreaga comunitate academică a Universității de Stat din Moldova își manifestă gratitudinea pentru atitudinea remarcabilă și considerația permanentă față de aceasta a Asociației Studenților Vietnamezi.

Published miercuri, 3 iunie 2020

Anunțuri și Comunicate

POPUP

...

Universitatea de Stat din Moldova – gazda Simpozionului științifico-practic internațional NATO SPS ATC.G5816 ,,Monitorizarea și Protecția Infrastructurii Critice cu ajutorul Sistemelor fără Pilot”

În perioada 31 mai – 4 iunie Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Universitatea Sannio din Benevento (Italia), Universitatea din Žilina (Slovacia) și Universitatea ...

Universitatea de Stat din Moldova a participat la Forumul Formărilor și Angajabilității francofone

Reprezentanții Filierei francofone a Facultății de Drept și a celor două departamente de profil ale Facultății de Litere: Departamentul de Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată și ...

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved