Reprezentanții Filierei francofone a Facultății de Drept și a celor două departamente de profil ale Facultății de Litere: Departamentul de Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată și Departamentul de Lingvistică romanică și Comunicare interculturală au participat, în perioada 25 – 27 mai, la Forumul Formărilor și Angajabilității francofone. Obiectivul principal al evenimentului s-a axat pe promovarea francofoniei și motivarea tineretului studios în vederea integrării filierelor francofone pentru studii.

La deschiderea festivă a Forumului, au participat: ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, E.S. Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Graham Paul, consiliera președintelui Republicii Moldova în domeniul educației și cercetării, Valentina Chicu, responsabila Biroului național al Agenției Universitare a Francofoniei, Claudia Vișan și directorul Alianței franceze din Moldova, Emmanuel Skoulios.

Astfel, USM-iștii francofoni au avut un dialog constructiv cu tinerii intresați de continuarea studiilor la una dintre formările francofone incluse în oferta educațională a USM și au animat ateliere disciplinare în cadrul cărora au interacționat cu liceeni și au prezentat specificul formărilor francofone ale Universității :

  • Atelier – Filiera francofonă a Facultății de Drept : „Pourquoi le droit, pourquoi la Francophonie?”;
  • Atelier – Departamentul Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată : „Atelier de Traduction”;
  • Atelier – Departamentul Lingvistică romanică și Comunicare interculturală, coanimat cu Lectoratul de franceză din Republica Moldova : „Café francophone”.

La fel, studenții și profesorii USM au participat la numeroasele mese rotunde și ateliere, în cadrul cărora au împărtășit practici și experiențe francofone în materie de mobilități, formări, concursuri și, în același timp, au descoperit multiple oportunități de angajare pe care cunoașterea limbii franceze le deschide la nivel local, național și internațional.

Published marţi, 31 mai 2022

Anunțuri și Comunicate

POPUP

...

Universitatea de Stat din Moldova – gazda Simpozionului științifico-practic internațional NATO SPS ATC.G5816 ,,Monitorizarea și Protecția Infrastructurii Critice cu ajutorul Sistemelor fără Pilot”

În perioada 31 mai – 4 iunie Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Universitatea Sannio din Benevento (Italia), Universitatea din Žilina (Slovacia) și Universitatea ...

Universitatea de Stat din Moldova a participat la Forumul Formărilor și Angajabilității francofone

Reprezentanții Filierei francofone a Facultății de Drept și a celor două departamente de profil ale Facultății de Litere: Departamentul de Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată și ...

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved